درماندگی اصلاح طلبان در انتخابات دهم!
در حالی که 8 ماه تا دهمین انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، سردرگمی عجیبی در جبهه اصلاح طلبان به چشم می خورد. آنها برای تصاحب این جایگاه و بازگشت به قدرت مدتهاست اتاق فکر تشکیل داده استراتژی و تاکتیکهای متنوعی به کار بسته و خواهند بست. از این رو ذکر نکاتی لازم به نظر میرسد:
1. یکی از مهم ترین استراتژیهای اصلاح طلبان، تلاش برای معرفی نامزد واحد و ایجاد اختلاف در جبهه مخالف است ؛ چه این که آنها کثرت کاندیداها و تفرق احزاب اصلاح طلب را یکی از مهم ترین عوامل شکست خود در چند انتخابات گذشته می پندارند و برای نمونه تصریح می کنند رقابت آقایان کروبی،هاشمی، معین و مهرعلیزاده در انتخابات نهم اشتباه بوده است. آنها معتقدند با توجه به وجود این تکثر در جبهه مقابل، چنانچه اصلاح طلبان توانسته بودند درباره یکی از نامزدهای خود به توافق برسند، احتمال موفقیتشان افزایش می یافت. از این رو اکنون تمام تلاش خود را برای تحقق هدف مذکور به کار بسته اند.
2. ممکن است سؤال شود اگر استراتژی فوق در دستور کار آنها قرار دارد، چرا باز هم تکثر کاندیداها در این جبهه به چشم می خورد؛ برای مثال حزب اعتماد ملی، دبیر کل خودش آقای کروبی را نامزد کرده و برخی احزاب تندروی این جبهه مانند حزب مشارکت، کارگزاران، سازمان مجاهدین و.... از نامزدی عبدا... نوری یا محمد خاتمی سخن به میان می آورند، عده ای از جمله اعلمی، حسن روحانی و... نیز به صورت انفرادی تصمیم به حضور در این عرصه گرفته اند.
در پاسخ باید گفت: همان طور که اشاره شد، استراتژی یکی و تاکتیکها متفاوت است. یکی از تاکتیکهای مدعیان اصلاح طلبی، تکثر کاندیداها برای رد صلاحیت آنهاست تا از این راه مظلوم نمایی کنند! به نظر می رسد مطرح کردن کسانی مثل عبدا... نوری و محمد خاتمی در این راستا صورت گرفته باشد. تاکتیک دیگر این است که آنها با آگاهی از پرونده سنگین خود و احتمال رد صلاحیت شدن، با تکثر کاندیداها می خواهند در نهایت بی نامزد باقی نمانند و تاکتیک سوم این است که پس از رسمی شدن تبلیغات انتخاباتی با کنار رفتن به نفع یکدیگر بتوانند در برابر نامزد اصولگرایان به فضا سازی بپردازند و آرا را به سمت کاندیدای واحد مورد نظر خود، هدایت کنند. خبرهای رسیده از اتاقهای فکری ائتلاف اصلاح طلبان نیز همین تحلیل را تأیید می کند.
3. حمایت برخی اعضای جناح اصلاح طلب از برخی چهرههای شاخص جناح راست هم در راستای همان استراتژی توجیه می شود. آنها در صددند با حمایت از این گونه افراد که در جناح راست عنوان اصول گرایی را برای خود مصادره کرده اند و چندان از ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد خشنود نیستند، به چندین هدف دست یابند: هم به تکثر نامزدها در جبهه مقابل دامن بزنند و هم از این گونه افراد برای تخریب دولت نهم استفاده کنند.
4. همان گونه که از ماهها قبل، پیش بینی کرده ایم، نامزد اصلی اصلاح طلبان، محمد خاتمی است و بقیه نامزدهای این جبهه و بازی خوردههای جبهه اصول گرایی، فریب خورده و یا بر اساس تاکتیکهای مورد اشاره، تشویق به اعلان حضور شده اند! از سویی، خاتمی هم از رد صلاحیت می ترسد و هم از بی اعتنایی مردم به وی؛ از این رو سعی می کند حضور خود را به شرط و شروط مقید نماید تا به هر صورت راه گریزی وجود داشته باشد. از سوی دیگر، فشارهای خارجی بر اصلاح طلبان، نشان می دهد که آنها نیز به همین گزینه امید بسته اند دلیل آن برگزاری مراسم تجلیل از خاتمی بود که به همایش “دین در دنیای معاصر” تغییر نام یافت. حضور بیش از 22 تن از چهرههای سیاسی دنیای غرب در مراسم تهران و یزد و تجلیل از وی، در راستای روحیه دادن به اصلاح طلبان و علاقه آنها به تقویت نامزدی آقای خاتمی توجیه پذیر است. البته با برگزاری سرد این مراسم در تهران، سفر کوفی عنان نیمه تمام ماند و وی بدون شرکت در مراسم استان یزد، به سرعت بازگشت! برگزاری مراسم تجلیل از آقای خاتمی در زادگاه خودش، یزد، نیز به رغم تبلیغات گسترده خیابانی در یک سالن 300 نفری برگزار شد و مورد اقبال مردم استان قرار نگرفت؛ بلکه به عکس هزینههای سنگین همایش به ویژه مبالغ اعطایی به مهمانان خارجی برای شرکت در مراسم، نقل مجالس شده بود! درست ایامی که با آن همه تبلیغات و هزنیه، جمعیتی کم تر از 300 نفر را با کارت دعوت بر صندلیهای همایش نشانده بودند، در خراسان شمالی وگیلان صدها هزار نفر زن و مرد، سواره و پیاده، از اقصی نقاط استان برای دیدن رئیس جمهورشان به خیابانها آمده بودند و وی در استان گیلان به دلیل ازدحام جمعیت با بیش از 4 ساعت تأخیر به محل سخنرانی (ورزشگاه) رسید!
5. اظهارات آقای خاتمی در مراسم سالگرد شهید اشرفی اصفهانی مبنی بر این که عملکرد جریان اصولگرا موجب خلق منافقین جدید می شود! نا امیدی جریان اصلاح طلبی از موفقیت در انتخابات را نشان می دهد؛ زیرا سازمان منافقین زمانی دست به ترور زد که جریان مکتبی با کنار زدن بنی صدر خائن، جریان ملی گرایی وابسته به غرب را خانه نشین کرد و می رفت که انقلاب اسلامی توسط طرفداران اسلام ناب محمدی(ص) شتاب بیش تری بگیرند. اکنون این سخن آقای خاتمی را می توان نوعی تهدید تلقی کرد که مسؤولان امنیتی کشور باید آن را جدی بگیرند و هم دلیلی بر شکست قطعی جریان اصلاح طلبی است که سیاسیون کشور باید آن را مورد تأمل قرار دهند و بی جهت بازیچه این گونه افراد و جریانها قرار نگیرند.
6. به نظر می رسد عصبانیت آقای خاتمی در اصفهان و تغییر ادبیات تسامح و تساهل! به خشونت، عامل دیگری هم داشته باشد: این که مدعیان اصلاح طلبی احساس می کنند عقبه آنها از هم پاشیده شده است! آنها با از دست دادن پشتوانه مردم در چند انتخابات گذشته، در این انتخابات، بیش تر به حمایتهای کاخ سفید چشم دوخته بودند؛ ولی شکست سنگین لیبرالیزم و بحران اقتصادی در آمریکا، اصلاح طلبان را دچار وحشت و اضطراب کرده است. توصیه نگارنده به مدعیان اصلاح طلبی این است که به جای وحشت و نگرانی، به آغوش رهبری و ملت باز گردند و از گذشته خود ابراز پشیمانی کنند.
7. بی تردید نامزد اصول گرایان واقعی که به مرام اصول گرایی و ملاکها و معیارهای 8 گانه اصول گرایی پایبندند، دکتر احمدی نژاد است و حمایتهای خاص و بی دریغ مقام معظم رهبری و مردم قدرشناس ایران نیز بزرگ ترین سرمایه ایشان به شمار می آید؛ بنابراین شایسته است کسانی که با نام اصول گرایی به روی دیگران لبخند می زنند و دستان آنها را به گرمی می فشارند و در مصاحبهها و سخنرانیهای خود، دولت و رئیس جمهور را مورد شدیدترین تخریبها قرار می دهند، اندکی در معیارهای 8 گانه اعلامی از سوی مقام معظم رهبری تأمل و ملاحظه کنند که آیا حق دارند از این عنوان بهره گیرند و با کمی دور اندیشی روز 23 خرداد 88 را مشاهده کنند که در آن روز به طور رسمی در کدام جبهه قرار گرفته اند؟! منبع
«ایمان» و «امید» نرمافزار امام(ره) برای ایجاد 3 تحول بزرگ
«ایمان» و «امید» نرمافزار امام(ره) برای ایجاد 3 تحول بزرگ
رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) :
قانونیشدن آموزش «شیطانپرستی» در مدارس آمریکا
رئیسی در فرودگاه مهرآباد:
درگیریهای مقاومت و رژیم صهیونیستی؛
دیپلماسی متوازن دولت سیزدهم اصلاحطلبان را عصبانی کرد
آیا تلآویو در سایه بحران اوکراین جنگ چهارم علیه غزه را کلید میزن
سکوت کشورهای مدعی حقوق
پیام رهبرانقلاب به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در ارو
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 150
کل بازدید :1802440
بهمن 85
نیمه اول اسفند 85
نیمه دوم اسفند 85
فروردین 86 یک
فروردین 86 دو
فروردین سه
فروردین 4
اردیبهشت 1
اردیبهشت 2
اردیبهشت 3
اردیبهشت 4
خرداد 86
تیر 86
مرداد 86
شهریور 86
مهر 86
آبان 86
آذر 86
دی 86
بهمن 86
اسفند 86
فروردین 87
اردیبهشت 87
خرداد 87
تیر 87
مرداد 87
شهریور 87
مهر 87
آبان 87
آذر 87
دی 87
بهمن 87
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
مرداد 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
آذر 1388
دی 1388
بهمن 1388
اسفند 1388
فروردین 1389
اردیبهشت 1389
خرداد 1389
تیر 1389
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
مهر 89
آبان 89
آذر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
شهریور 90
مهر 90
آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
مهر 91
آبان 91
آذر 91
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
پاییز 93
زمستان 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
پاییز 95
زمستان 95
بهار 96
تابستان 96
پاییز 96
زمستان 96
بهار 97
تابستان 97
زمستان 97
پاییز 98
بهار 99
پاییز 99
زمستان 99
بهار 0
تابستان 0
زمستان 0
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
مفاتیح الجنان
سایت دفتر مقام معظم رهبری
دفتر نشر
مرکز اسناد
مجلس
قوه قضائیه
پرتو سخن
هم اندیشی
یزد فردا
ایستگاه
خبرگزاریها
فارس یزد
آوینی
لینکستان آوینی
اوقات شرعی
کتب شهید مطهری
عرفان
الشیعه
معارف قرآنی
تبیان
ریاست جمهوری
رجا نیوز
بانی تک
سایت علامه مصباح یزدی
شبکه آموزش
فطرس
رشد
عطف
پایگاه ملی علوم زمین کشور
پایگاه اصلاع رسانی قوه مجریه
بصیرت
باقر نیوز
حوزه
روزنامه ها
پارسی جو
کتابنمای جهانی
تبیان
خبرگزاری جمهوری اسلامی
قبس
پرسمان
رویت مشخصات دامنه ها
ثبت نام عتبات عالیات
شورای نگهبان
سایت دفتر مقام معظم رهبری
یزد امروز